Ablakcsere Páty

Ablakcsere alkalmával a legtermészetesebb megoldás a Fa ablak

Amikor ablakcseréhez érkezünk talán az egyik legnagyobb kérdés, hogy faablakot vagy műanyag ablakot válasszunk. Vajon melyik lehet számunkra a jobb megoldás? Nem egyszerű a két fajtát összehasonlítani, de figyelembe kell vennünk, hogy az eredeti mindig jobb, mint a másolat. A mai világban már próbálkoznak azzal, hogy olyan műanyag ablakot készítenek, amelyen fa mintázat található. Festéssel próbálják elérni, hogy ha ránézünk hirtelen, olyan legyen mintha fából készült volna, viszont közelebb érve azonnal szembetűnő a különbség. Az igazi fát nem lehet mű dologgal helyettesíteni. Sokszor a barátok, ismerősökre hagyatkozunk, hogy szerintük melyik lenne számunkra a jobb megoldás. Nem egyszerű a választás, hiszen hosszú távra szeretnénk választani új ablakot, nem 1-2 évre, hanem akár 20-30 évre előre. Ha szakmai tanácsra lenne szükségünk, akkor célszerű akár kivitelezővel felvenni a kapcsolatot, aki segít nekünk a választásban. A lakásunk szemét jelen esetben az ablak fogja megvalósítani és nem mindegy, hogy azon keresztül hogyan nézzük a világot.

Az ablakcsere választásnál, figyelembe kell venni:

-jó üvegezés -esztétikus felület -könnyű kezelhetőség -energiatakarékosság -megbízható vasalatAz ablakok mindennapos használatnak vannak kitéve, gyakran nyitjuk-zárjuk őket, e miatt szükséges a jól kialakított vasalat. Évezredek óta nagy szerepet tölt be az életünkbe a fa. Időtálló, természetes anyagról beszélünk, amelyet könnyű beszerezni és mellette színezhető és alakítható is. Velencét is ha megnézzük, vörösfenyő cölöpökön áll. Már a jurták építésénél is használtak hajlított fát, hiszen kitudták használni, hogy hazánkat erdők borítják és e miatt sok fa áll a rendelkezésre. Építkezéseknél (kerítés, kapu bútorok) és használati tárgyaknál pl: munkaeszközökkel használták fel a fát. Később hajókat készítettek belőle és a malomipar is elkezdte felhasználni. Jó minőségű alapanyagnak számít a borovi és a lucfenyő. A borovi fenyőből készült ablak legfőbb tulajdonságai: sárga vagy vöröses színű, közepes keménységű, nagyon ellenálló. A lucfenyő pedig, laza szerkezetű, illetve világos a színe. A lucfenyő a természetességet tükrözi számunkra. Nagyon könnyen javíthatok rajta a felületi sérülések.

Fa Ablak tulajdonságai:

Szellőzés- kiváló szellőzést tud biztosítani a fa, míg a műanyag légmentesen zár. Vannak olyan anyagok, amelyekkel el lehet érni, hogy a fa szellőzön, de védve is legyen. egyediség- a fa mintázata miatt egyedi ablakokat tudunk kapni. Jó ránézni a természetes dolgokra, hiszen nyugalommal tudnak minket eltölteni. felülkezelés- nem fog nyikorogni egy megfelelően kezelt fa

Műanyag nyílászáró:

olcsóbb mint a fa- nagyon sok kedvező árú műanyag ablakkal találkozhatunk, akár 20-30%-al kedvezőbben. -könnyű tisztítani, elég akár hetente 1x áttörölni -fehér színe miatt, személytelen érzésünk lehet, de ma már lehetőségünk van színeztetni azt. -hangszigetelése kiváló- nagyvárosokban mindenképpen csak ajánlani tudjuk, hogy ne legyünk folyamatos nagy zajnak kitéve az otthonunkban.Amikor nyílászárót szeretnék vásárolni, mindig fordítsunk elegendő időd a válogatásra és annak kiválasztására. A műanyag árban mindig jobb megoldást jelent, így egyre többen választják azt a megoldást. Mi azt mondjuk, ne az ár legyen a döntő szempont, hiszen egy rosszul megválasztott ablaknál a fűtési számlánk is nagyon magas lehet. Mindig jusson eszünkbe: Olcsó húsnak, híg a leve!