Beltéri ajtók

Beltéri ajtók

Szabvány dekor beltéri ajtó
Szabvány dekor beltéri ajtó, ahol a valódi fa struktúráját ábrázoló fotót láthatsz-tapinthatsz, amit egy, a hétköznapi használatnak ellenálló lakkréteg óv. A laminált ajtó nagy mennyiségben előállított ipari termék, a színvariációs lehetőség és a formavilág viszonylag korlátozott (pl. íves üvegezés kizárt), a
kidolgozás minősége sem idézi a fafurnér vagy tömör fa ajtóknál megszokott színvonalat, cserébe viszont olcsó és viszonylag gyorsan elérhető termék.

CPL beltéri ajtó
CPL beltéri ajtó, amely jellegét tekintve nagyon hasonlít a hagyományos laminált ajtókra, viszont itt minimális felárért cserébe hatalmas és divatos színválasztékot , alapáras, egyedi méretű gyártást (teljesen mindegy, milyen méretű a falnyílásod, az ajtó garantáltan passzolni fog), robosztusabb
lapszerkezetet, továbbá gyerek-kutya tűrő, karc- és parázsálló felületet kapsz. A CPL felületű ajtó ellenálló képessége páratlan, a hétköznapokban előforduló mechanikai behatásoknak tökéletesen ellenáll, így az ajtó 10 – 20 év elteltével is új állapotában tündökölhet!

CPL Most! ajtóink esetében karc és parázsálló CPL felületű ajtót vásárolhatsz Magyar Szabvány méretben azonnal, raktárról.
A tele Phoenix ajtón túl az üveges Sizuoka és Boston V kivitel is azonnal elérhető. Készleten lévő színeink: Csoki bükk és fehér akác.

Porfestett beltéri ajtó
Porfestett beltéri ajtó esetében mind felület, mind dizájn, s ami a legfontosabb: szín tekintetében is hatalmas szabadságot élvez a megrendelő. Ezeknél a festett ajtóknál a fafurnér technológiához hasonlóan teljesen egyedi marásminták valósulhatnak meg. Az ajtólap felületére a többrétegű ellenálló poliuretán festék kerül a RAL színskála bármely színéből, amit ellenálló lakkozás véd. Selymes tapintású, egyedi megjelenésű és színű, méretre gyártott, első osztályú termék, stílusmegkötés nélkül.

A fafurnér beltéri ajtó
A fafurnér beltéri ajtó népszerűsége töretlen, hiszen az ajtólap felületét alkotó valódi faréteg mágnesként vonzza a tekintetet és a kezet. A hajdan kizárólag  klasszikus stílusban készülő fafurnér ajtócsaládokat kitűnően egészítik ki a ma divatos, ultramodern, edzett üveglapokkal, rozsdamentes fémekkel és kétszerkéselt egzotikus fafurnérokkal kombinált ajtócsodák. Itt hatalmas szabadságot élvezel, hiszen centiről centire Te magad tervezheted meg ajtóidat – az egyedi méret itt is magától értetődő. Minden beltéri fafurnér ajtó kézzel készített, első osztályú darab.

Beltéri ajtó színei

Üveg típusok

Utólag szerelhető tok
Beltéri ajtóinkat utólag szerelhető tokkal kínáljuk. Ez a tokrendszer megfelel a mai kor követelményeinek, számos előnyt biztosít a korábban használt ajtótokokhoz képest. A követketzőkben röviden ismertetjük, az általunk használt ajtótok előnyeit és bemutatjuk főbb jellemzőit.
Leszállított tartozékok
– egy darab tokkereszt (szemöldökfa),
– egy darab pántoldali és egy darab zárfogadó oldali tokálló (ajtófélfa),
– az ezekhez való takarólécek és az un. szerelési csomag található.
Tulajdonságai
– Könnyen és gyorsan szerelhető,
– 2 cm állíthatósággal rendelkezik
– könnyen szállítható és tárolható,
– az építkezés vagy felújítás utolsó elemeként kell beszerelni,
– természetes anyag hatását kelti,
– gumitömítésnek köszönhetően halk a működtetése.

Automata küszöb!
A mai modern ajtókhoz már nem célszerű faküszöböt tenni. Senki nem akar esni-kelni egy, a padlóból kiálló fadarabban, továbbá a mesterséges felületű ajtóknál (laminált, CPL) problémát jelent a színazonos küszöb megvalósítása. Beltéri ajtóküszöb nélkül viszont nincsen hang- és légszigetelés, magas az ajtólap önmagában nem szigeteli a hangot, hiszen a lap és a padló között egy kis rés tátong, amely hasonlatos az autópályán résnyire lehúzott ablak hangszigetelésére.
Ennek a problémának a megoldására lett kitalálva az automata küszöb, ami egy végtelenül egyszerű és ötletes megoldást jelent a hétköznapi beltéri ajtó szigetelési problémájára. Az automata küszöb sosem látszik, mivel az ajtó nyitott pozíciójában az ajtólap aljában, visszahúzott állapotban pihen, míg csukott állapotban leereszkedik egy gumicsík és elzárja az alsó részt. A működtetésért egy kis gomb a felelős, ami szintén nem látszik, hiszen az ajtótok pánt felőli, falc oldalában található (tehát bent a sarokban), és azt maga az ajtó tokja vezérli mechanikusan.

Beltéri ajtó a lakás dísze

Egy jól megválasztott beltéri ajtó lakásunk hangulatát teljesen meg tudja változtatni. Kiválasztása nem egyszerű feladat, figyelembe kell vennünk különféle szempontokat, körül kell járni alaposan a lehetőségeket, hogy végül elégedettek legyünk. Amennyiben élénk fantáziával rendelkezünk vagy kreatívnak érezzük magunkat, akár egyedül is belevághatunk lakásunk átrendezésébe ,felújításába. Az interneten rengeteg hasznos ötletet találunk, amit fel tudunk használni. Ha nem érezzük a kellő motivációt, akkor egy kivitelező segítségét is kérhetjük, aki segíti az elképzeléseink megvalósítását.
Egy lakás vagy ház vásárlása után szembesülni szoktunk azzal a ténnyel, hogy milyen sok még a teendő és mennyi munka vár még ránk, hogy igazi otthont teremtsünk.

A beltéri ajtók, kültéri ajtók és nyílásszárók cseréjénél figyelembe kell venni, hogy a különböző helyiségek ajtóinak más-más a mérete. A szobákra kiválasztott ajtó nem jó a fürdőre, WC-re, konyhára… Ajánlatos itt is szakember segítségét igénybe venni, aki pontosan leméri a méreteket. Segít kiválasztani, hogy balos vagy jobbos ajtó legyen-e. Tanácsot ad a hangszigeteléssel, tűzvédelemmel kapcsolatban. A mindennapos használat mellett strapabíró terméket célszerű választani, mert napi szinten akár több százszor is kinyithatjuk, becsukhatjuk ezeket az ajtókat. A lakók szokásai, viselkedése alapján célszerű az anyagát kiválasztani. A kisgyerekek, házi kedvencek fokozottan igénybe tudják venni az ajtókat, ami egy puha pácolt fenyőfán maradandó sérüléseket is okozhat.

Lakásunk berendezésénél vágyunk arra, hogy hazaérve egy fárasztó munkanap után fel tudjunk töltődni az adott környezetben. Az elképzeléseink megvalósításának egyik akadálya a pénztárcánk lehet. Első körben el kell döntenünk, hogy mennyit tudunk rászánni és ezek alapján válogatni akár a költségkímélő megoldások közül. Tanácsos alaposan körülnézni. Kifoghatunk akciókat, kedvezményeket az üzletekben vagy az internetes áruházakban.

Jó helyzetben vagyunk, ha rendelkezésünkre áll a megfelelő összeg, akkor már könnyebb lesz a választás. Miután sikerült kiválasztanunk a típust, jön a következő kérdés, hogy teli vagy üveges legyen-e. Az üveges ajtók kialakítása is már olyan modern, hogy léteznek olyan üvegek, melyek teljesen megakadályozzák a belátást. Így bárhova választhatjuk ezt a megoldást, hálóba, fürdőbe, nappaliba. Az illemhelynél ragaszkodnak az emberek a teli ajtóhoz, úgy gondolom ez is inkább csak a megszokás miatt van. Ha gázkazán is van egy helyiségben, akkor a kötelező szellőző nyílásra is gondolni kell az ajtón.

Ezután jöhet a színválasztás. Ezek az ajtók nagy felületet foglalnak el, domináns szerepet töltenek be lakásunkban. A szín megválasztásánál oda kell figyelni, hogy a falakkal, járólappal, szőnyeggel, padlóval harmóniába kerüljön. Nagyon viccesen nézne ki egy piros ajtó, zöld fal mellett és sárga szőnyeggel. Persze ha valakinek ez tetszik nyugodtan játsszon a színekkel. A kombinációknak tényleg csak a fantáziánk szabhat határt.

Kiválasztottuk a színt, megvettük a kilincset, ezt általában külön kell beszerezni, nem az ajtóval együtt árulják. Következő lépés a beszerelés. Az esetek nagy részében a cég, ahol megrendeljük az ajtókat szolgáltatásai között feltünteti, hogy kérhetjük, hogy ők építsék be nekünk. Célszerű ezt a szolgáltatást igénybe venni, így biztosak lehetünk benne, hogy minden szakszerű lesz. Az utólag szerelhető ajtóknál nem igényel szakértelmet a beszerelés, ezt egy leírás vagy egy rövid videó segítségévél bárki könnyedén meg tudja oldani.

Összességében elmondhatjuk, hogy hatalmas a kínálat a piacon, sok modell közül válogathatunk, hogy megtaláljuk az ízlésünknek megfelelőt. Ne sajnáljuk az időt, tájékozódjunk alaposan vásárlás előtt!

Ingyenes felmérés

Munkatársunk felkeresi egy előre egyeztetett időpontban és a helyszíni felmérést követően egy árajánlatot készít a teljes kivitelezésre.

KAPCSOLAT

Tel: 06-1 223 2228
E-mail: info@aablak.hu
Mobil: 06-70-219-08-13