Fa nyílászáró

Fa nyílászáró

Natúr fából készült ablakaink alapáron tartalmazzák a rovar és gomba elleni felületkezelést. A fa nyílászáróra garanciát biztosítunk. Vállaljuk épületek teljes faipari munkálatainak kivitelezését:

Alapanyag: hossztoldott, rétegragasztott, borovi fenyő, frízes felülettel
Szerkezet:78 mm-es EURO falcos, kontraprofilos kialakítás, kétszeri gumitömítés
Üvegezés: 4Low-e+12+4+12+4 Low-e+Argon K=0.7 W/m2K
Vasalat: GU, résszellőző,hibásműködtetés gátló és szárnyráemelő funkcióval, bronz eloxált szoknyás vízvető, szárnytakaróval
Felület: natúr vagy MILESI vizes bázisú felületkezelés
Tartozék: Hoppe Tokyo F4 ablak félkilincs, bronz vasalttakarók

Válasszon faablakokat a természet jegyében!

Ha lakásfelújítunk, építkezünk, mindig szembe találjuk magunkat a nagy dilemmával: műanyag ablak, vagy faablak? Melyiket preferáljuk? Igaz, nem nagyon lehet összehasonlítani a két anyagot, az viszont biztos, hogy az a tökéletes megoldás, ha eredetit választunk, nem pedig olcsó utánzatot. A piacon már vannak olyan műanyag ablakok is, melyek teljesen úgy tűnnek első pillantásra, mintha fából lennének, ugyanis fa mintázattal festették le őket. De ez tényleg csak az első percig tart, mert alaposan megtekintve rájövünk, ez bizony nem igazi fa, és látszik is rajta. Az igazi fa utánozhatatlan! Mivel nem csak a közeljövőre tervezünk új ablakainkkal, hanem úgy 30 évre, alaposan körbe kérdezzük rokonainkat, barátainkat, hogy melyik megoldást válasszuk, a műanyagot, vagy a fát? Ha valódi szakemberek véleményére is kíváncsiak vagyunk, keressünk fel ezzel foglalkozó kivitelezőket, tervezőket, ők garantáltan szakmai szemszögből látnak el javaslatokkal.
Úgy tartják, hogy az ablak a ház szeme, így egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy miként is nézünk ki és be rajta. Mutatósnak kell lennie, üvegezésnek, vasalatnak megbízhatónak, jó minőségűnek kell lennie, hogy a manapság fontos energiatakarékosság jegyében könnyedén tisztítható és kezelhető legyen az új nyílászárónk. Naponta többször nyitjuk, csukjuk az ablakainkat, így ahhoz, hogy tökéletesen funkcionálhasson, a vasalatnak kiemelkedő jó minőségűnek kell lennie.

A fa már az ősi elődeinknek is kitöltötte mindennapjait. Olyan anyagról beszélünk, mit a természet ad, így beszerzése adott, könnyű megmunkálni, alakítani, új színekkel ellátni és még időtállónak is mondható, ha megfelelően van lekezelve. Ott van pl Velence, amit szinte a vörösfenyő cölöpök tartanak. Őseink kiaknázták hazánk erdejeit, fás területeit, és pl. a jurta építéséhez is alkalmaztak hajlított fát. De jelentős szerepe van mai napig az építkezések során, pl, kerítések, kapuk, bútorok készítése, de régen még használati tárgyakat is csinálnak belőlük, mint pl. a különböző szerszámok, munkaeszközök. Az idők múlásával felhasználták hajóépítésre, vagy akár a malomipar alkalmazta ezt a nagyszerű, sokrétű alapanyagot. Ablakkészítésre a legalkalmasabb a kiváló minőségű szárított borovi vagy a lucfenyő. Előbbi fenyőfajta sárgás, vagy vöröses árnyalatú, ám idővel, ha sok napsütés éri, besötétedhet. Közepesen kemény fenyőfajta, igen ellenálló anyaga van, de könnyen megmunkálható. A lucfenyő viszont laza szerkezettel bír, és mivel világos színű, kiemelkedően látszik a rendkívülien természetes hatású erezete. A felszínén jelentkező apróbb sérüléseket gyorsan ki lehet javítani.

Milyen tulajdonságai vannak a faablakoknak?
A műanyag ablakkal ellentétben – mivel az légmentesen zár – a faablak kitűnő szellőzést biztosít. A légmentes zárásnak az a veszélye, hogy nem biztosítja a természetes szellőzést, és penészesedés következhet be. A fánál viszont megoldható, hogy ha felületkezelő anyagokkal ellátjuk, szellőzzön is, de legyen védve is.

A faablak mintázatának köszönhetően igazán egyedi darab, tulajdonképp minden ablak más és más.
Igazán esztétikus látvány egy természethez közelálló anyag – melegséget, lelki békét sugároz magából, így öröm ránézni nap mint nap a faablakra.
Könnyen kezelhető: ha megfelelően járunk el, faablakunk biztos nem fog beszorulni, vagy nyikorogni.

Műanyag ablak, ajtó:
Ez olcsóbb mulatság, mint a faablak, akár 30 % al is alacsonyabb áron juthatunk hozzá. Nagyon könnyű tisztán tartani, ha ablakot pucolunk, a keretet is egy simítással meg tudjuk takarítani. Igaz, a sablonos fehér szín nem éppen egyedi és elég személytelen, de ma már le tudjuk színeztetni a műanyag ablakokat is. Városokban ideális, mivel nagyon jó hangszigetelő hatással bír, kizárja a zajokat.
Mindenképpen tanácsoljuk, hogy ablak, ajtó vásárlása előtt alaposan tájékozódjunk, erre igazán megéri energiát feccölni. A műanyagot alacsonyabb árfekvése miatt választják talán többen, de ne az ára legyen a mindent eldöntő szempont, mert ha nem jó nyílászárót választunk, a magas fűtési számlán fog visszaköszönni kapkodásunk. Gondoljunk arra, hogy a minőséget meg kell fizetni, de megéri.

Ingyenes felmérés

Munkatársunk felkeresi egy előre egyeztetett időpontban és a helyszíni felmérést követően egy árajánlatot készít a teljes kivitelezésre.

KAPCSOLAT

Tel: 06-1 223 2228
E-mail: info@aablak.hu
Mobil: 06-70-219-08-13