Miért jó a műanyag ablak? Itt találsz 10 okot rá!

Mindenki számára a legjobb döntés – ha ablakot, ajtót vagy más nyílászárót vásárolna – a műanyagból készült termékeink. Ezek nem csak biztonságosak és időjárásnak ellenállók, hanem korszerűbbek, esztétikusabbak, amiben örömüket lelik. A múltat idézik azok a régi kopott, szétmálló, eredeti színt elvesztett nyílászárók, amik több ingatlanban még mindig felfedezhetők.

Nem csak külalakban nem rendelkeznek a kor elvárásait kielégítő tulajdonságokkal, hanem olyan új kihívásoknak sem tudnak a régi nyílászárók megfelelni, mint a hőszigetelés és a hangszigetelés. Olyan esetekben, amikor a fa-nyílászáró elöregedett, és felújításra szorul, akkor szembesülünk, hogy milyen költséges is annak a munkája. Azzal a nem elhanyagolható tényt is figyelembe kell venni, hogy a faanyag érzékenyebben válaszol a tisztítószerekre és az esővízre, nem beszélve az egyéb időjárási viszontagságokról.

Mivel túlnyomó részt csak jó eredményekről számolnak be a műanyagnyílászáró vásárlók, ezért mások számára is választási opció lett egyre gyakrabban, így bátran lecserélik a fanyílászárókat.

Tíz kiemelkedő szempont a műanyag nyílászáró vásárlás mellett:

1., Az első és a mai energia árak figyelembe vétele mellett a legfontosabb tulajdonsága, hogy kimagaslóan energia hatékonyak. A befektetett tőke hamar megtérül, a kiváló hőszigetelő képességeik miatt. Említésre méltó, hogy az alumíniumból készült nyílászárok sem olyan jó szigetelők.
2., Napjaink civilizációs gondja a zajszennyezés, és annak káros hatásai az emberre. Nos, a műanyagnyílászáróink erre is gyógyírt adnak, hiszen az épületen kívülről érkező zajbehatások ellen megvéd, és élvezhetjük a csend teremtette békét. A hangszigetelés miatt kifejezetten pozitív hatás érhető el a szervezetünk számára.
3., A vételárak alacsonyabb és mindenki számára elérhetőbb, mint a többi fent említett más nyílászáró esetében.
4., A műanyag fenntartása gazdaságosabb, nem szükséges rákölteni, vagy fizetni a festéket, és szakembert keresni az állandó karbantartás végett. Hiszen a fa nyílászáró állandó gondozást vár el, míg a műanyag sokkal igénytelenebb. Az is említésre méltó, hogy a műanyag felülete egyenletes síkú, ezért a tisztántartása egyszerűbb, a takarító szerek és más eszközökkel történő tisztítása nem okoz sem sérülést sem pedig koptató hatást.
5., Az idő vas foga sem rágja meg idő előtt, bőven megszolgálja a pénzét, ami eltarthat akár 50 évet is. Használata során a műanyag nyílászáróknak kisebb a meghibásodás esélye. Fontos kiemelni, hogy műanyagok között is vannak minőség béli különbségek, így aztán a rossz anyagból készült, vagy gyenge szerkezettel rendelkező ajtók és ablakok ugyanúgy hamar tönkre mennek.
6., Az időjárással járó óriási terhelés a műanyagnak sokkal kevésbé ártalmas, mint más anyagok esetében. A műanyag nem nagymértékben kopik, hibásodig és nap sütése sem tud roncsolást okozni a felületén.
7., A jogosulatlan kéretlen „vendégek” ellen is kitűnően védi az ingatlant, mert a zárszerkezete többpontos biztonsággal van ellátva, így az otthont nyugodt szívvel tudhatja másokkal szemben.
8., A mai ízlést is kiszolgáló választékos színekben lehet megrendelni a termékeinket. Már teljesen egyedi kivitelt tudunk a vevők számára biztosítani. Nyílván a megelőző időkben ez még nem volt megoldható, de manapság stílusában és színében kiválaszthatjuk, hogy milyen egyedi jegyek legyen megfelelő, ami harmonizál a lakás uralkodó hangulatával.
9., Nem utolsó sorban az esetleges értékesítés esetén is ápolt, gondozott, karbantartott ingatlan benyomását kelti a vevő számára, illetve természetesen a vételárat is megerősíti.
10., A környezettudatosság fényében is megállja a helyét, mert 100%, mértékben újra lehet hasznosítani a műanyagot. A gyártás során is kevés energiát használunk fel, és gyorsabb pontosabb munkával kerül legyártásra.

Összegezve:

A megelőző években óriási fejlődés történt a gyártástechnológiában, és ennek köszönhető, hogy az emberek szemében már nem olyan idegen ez a kivitelezési anyag. A maradandóság, a hangszigetelés, hőszigetelés, költséghatékonyság, tisztán-tarthatóság, biztonság, energiahatékonyság és sok-sok fentiekben is részletezett előnyeit csak hosszan lehet sorólni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük