Hogyan történik az ablakcsere?

Feltérképezés és beépítés
Az ablakcsere első lépése az ingatlanban lévő ablakok és ajtók felmérése. Az ablakcserével foglalkozó cégek általában ingyenesen kínálják ezt a szolgáltatást. A felmérést követően a beépítési helyszín és az Ön egyéni igényei (pl. szín, anyag, nyílások száma stb.) alapján konkrét árajánlatot adnak.

Előkészítés.
Mielőtt a szerelő behozza az ajtókat és az ablakokat, a parkettát speciális fóliával, a bútorokat pedig takarófóliával kell letakarni, ami nagymértékben csökkenti a munka utáni takarítás mennyiségét. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy az ablak előtt elegendő hely maradjon a cseréhez, például a bútorok áthelyezésével. Célszerű továbbá a házon keresztül egy ösvényt kialakítani, hogy az ablakot és a szerszámokat a beépítési területre lehessen szállítani.

Ablakok bontása
A szakember eltávolítja az ablakról a szárnyat, majd a lamellákat, a redőnyöket és végül a szúnyoghálót. Ezután az ablak cseréjéhez a keretet több helyen lefűrészelik és feszítővassal megbontják. Nemcsak ez a munka legtrükkösebb része, de a falakat és a vakolatot is károsíthatja, de ha az ablakcserét tapasztalt szakember végzi, biztos lehet benne, hogy a szerkezet eltávolítása zökkenőmentesen és rendetlenség nélkül történik.

Az ablakok felszerelése
Az ablakcsere következő szakasza az új ablakok beépítése a régiek helyére. Ahhoz, hogy a szerelő be tudja állítani a megfelelő vízszintes/függőleges pozíciót, a tokot beékelik, és a tok méretétől függően mindkét oldalon megfúrják és speciális ablakrögzítő csavarokkal rögzítik. A fal és a burkolat közötti rést ezután PUR-habbal töltik ki. A PUR-habnak számos előnye van, mint például a kiváló hideg- és hőszigetelés, a magas hangszigetelés, a legtöbb felületen való tapadás, valamint a vegyi anyagokkal (olaj, benzin, víz) szembeni ellenállás. Végül, de nem utolsósorban átfesthető vagy vakolható: miután a PUR-hab megszilárdult, egy szakember felszereli a nyílászárót az ablakra, és felszereli a kilincset és a lécet. Igény esetén a párkányok és redőnyök felszerelésében is segítünk!

Restaurálás.
Az ablakok felszerelését követően a falak helyreállítása következik. A panelházak esetében a falak kevésbé sérültek, így az ablakcsere-technikus a beépítés hézagait műanyag takarószalagokkal tudja eltakarni, ami megkönnyíti a munkát. A parapet ablak leszerelése után maradhat a nyers téglafal, amely vakolást, gipszkartonozást és festést igényel.

A hulladékanyagok eltávolítása
Az ablakcsere utolsó fázisa a leszerelt ablakok, a burkolati elemek és a szemét eltávolítása.

Bár az ablakcsere folyamata elsőre ijesztőnek tűnhet, de a lehetséges rezsicsökkenés, valamint otthona megújulása és megszépülése kárpótolhat a kellemetlenségekért. Ha Önnek is szüksége van ablakcserére, vegye fel velünk a kapcsolatot. Teljes mértékben támogatni tudjuk Önt a fenti munkafolyamatban!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük