Műanyag ablak

A legkorszerűbb találmány, ami nem más, mint a Fantasztikus, a Szupererős, a Megbízható, a Divatos, a Megunhatatlan, az Innovatív, a Csodálatos, a Pénztárcabarát, az Örökké tartó

A műanyag szó hallatán talán kicsit összeborzadunk, de ha a műanyag ablakra, nyílászárókra gondolunk, akkor azt mondjuk: ez igen, ez már valami, ez egy teljesen új generáció már a mindennapjainkban.
Az ablak a szeme a háznak, egy lezáró szerkezet, ami nyitható és zárható, a kíváncsi szemek vagy akár a fülektől, amin a világosság és a levegő hatolhat be az ingatlan vagy az épület belső helyiségeibe.
Az ablak alapanyagai lehetnek: műanyagból, fából és fémből.
Ami mostanában nagyon elterjedt azok a szép, mindenhova illő, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók.
Az ablakoknak is több fajtái lehetnek: az ablak az épületben állhat egyedül, lehet iker is. (Egyszárnyú, kétszárnyú és háromszárnyú).

Alakja is változóak:
-Nyíló ablak
-Bukó ablak
-Bukó-nyíló ablak
-Billenő ablak
-Középen felnyíló ablak
-Forgó ablak
-Toló ablak
Jó sok fajtával bírnak.

De, ami napjainkban a legjobb és a legbiztosabb és a legbiztonságosabb döntésaz, ha műanyag ablakot, nyílászárót választunk. A műanyagnak, a műanyag nyílászáróknak nagyon sok pozitív szerepe van a mindennapjainkban. Már nem úgy gondolunk rá, hogy ez csak egy műanyag. A címben felsorolt tulajdonságok (legkorszerűbbek, fantasztikus, szupererős, megbízható, divatos, megunhatatlan, innovatív, csodálatos, pénztárcabarát, örökké tartó) ez mind jellemző a műanyag ablakokra.

A műanyag ablak korszerű, erős, biztonságos, időjárás és ami még nem egy hátrány, hogy ütés álló. Mindezeken felül zajszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. Nem kell karbantartani, nem igényel nagy munkálatokat, azaz nem kell akár évente lecsiszolni és lefesteni, a zord időjárás miatt, a fa ablakokkal ellentétben. És ami még igen fontos, tarja a hőt a lakásban tehát jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Pénztárcabarát.

Nem jelentkezhetnek olyan hibák, mint egy fa ablaknál, hogy: bedagad, vagy esetleg beszárad, nem záródik, eldeformálódik, korhad, vagy anyagában javításra szorul. Ezek a hibák a műanyag ablaknál kizárt tényezők. Ezek a problémák nem merülhetnek fel a műanyag ablaknál, nyílászáróknál.

Nem kell öt vagy hat évente cseréltetnünk ablakot (csak ha estleg már nem tetszik, vagy ha megunjuk) abban biztosak lehetünk, hogy tartósságát, színét megőrzi hosszú évek folyamán is. Ami még kiemelkedően fontos a hosszú élettartalma, a gyártók ötven évre becsülik az élettartamot, de ahhoz természetesen nekünk is vigyáznunk kell rá.

Takarítása és tisztántartása is jóval egyszerűbb, és ami még nem egy hátrány, árban is pénztárca barát. Nekünk kedvez mindenféleképp.
Ha ez mind nem elég, hogy műanyag ablakot válasszunk akkor:
Mindezeken felül még egy ráadás, már nem csak a „hagyományos” fehér színben választhatóak, hanem a gyártási technológia fejlődésének köszönhetően, egyedi teljesen személyre szabott titánium színeiben is pompázhat a műanyag ablakunk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük